içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri etkinlikleri Bursa da başladı

8-11 Aralık günleri arasında yapılacak olan, Kars Ardahan Iğdır derneklerinin organize ettiği tanıtım günleri açılışı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ardahan Haberi: Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri etkinlikleri Bursa da başladı
Haberi Sesli Dinle

Kars Ardahan Tanıtım Günleri etkinlikleri açılışına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İrfan Koç, Karabük Valisi Fuat Gürel, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, ve Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da hazır bulundu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şöyle konuştu;

Bugün, Kars, Ardahan, Iğdır illerinin yapmış olduğu organizasyonla bir araya geldik. Konuşmaktan ziyade vatandaşlarımız burayı gezecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İrfan Koç şöyle konuştu;

Güneşin ilk doğduğu topraklarda Kars, Ardahan, Iğdır federasyonuna bağlı 15 dernek mevcuttur. Ben ve yönetim kurulum bu onurlu göreve devam etmekten gurur duyuyoruz. Federasyon olarak 125 öğrencimize eğitim desteği sağlamaktayız. Anadolu insanlarını anlamak için türküleri anlamak gerekir. Yaşadığımız tarihi kent Bursa'da bulunmaktan gurur duyuyoruz. 3 gün boyunca sürecek olan etkinliğimizde amacımız hemşerilerimizi bir arada buluşturmak, vakit geçirmektir. Yapılan tüm etkinliklerimizde bizlere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. 

Karabük Valisi Fuat Gürel şöyle konuştu;

Bende bu yörenin bir evladı olarak davet üzerine sizlerle beraber olmak üzere aranızdayım.

"BU TANITIM GÜNLERİ ASLINDA KUCAKLAŞMA GÜNLERİDİR"

Kars, Türklerin Anadolu'ya ilk adım attığı yerdir. O bölgeler, ülkemiz adına çok önemlidir. Kars, Ardahan, Iğdır yöresindeki vatandaşlarımız merttir, yardım severdir. Ülkemizin büyük çoğunluğunda bu güzellikleri yaşıyoruz. Bu tanıtım günleri aslında kucaklaşma günleridir. Ülkemizin bir çok yöremizden vatandaşlarımızın gelip yerleşmesinde dolayı, kültürünü, gastronomisini insanlarla buluşturmak adına çok önemli etkinliklerdir. Bu anlamda ben derneklerdeki başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Birbirimizi tanımak için kültürümüzü, yediğimizi, içtiğimizi tanımakta fayda var diye düşünüyorum. Farklılıklarımızı avantaja çevirirsek hepimizi için iyi olacaktır. Bizleri bu güzel etkinlikte buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu 4 günlük süreçte vatandaşlarımız etkinliğe yoğun ilgi gösterecektir. 

Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan şöyle konuştu;

Federasyonun yaptığı bu güzel çalışmaya hoş geldiniz. Bursa hepinizin bildiği gibi göçmen şehridir. Kafkaslardan, Balkanlardan Bursa'yı şereflendirmiştir güzel insanlar. Kars Ardahan Iğdır Federasyonu ve değerli başkanı İrfan Koç. Bu yapılan organizasyon Bursa'ya çok büyük güç katmıştır. Bu şerefli millet her zaman vatanını bayrağını dinini el üstünde tutan şerefli bir millettir. Bu millet var olduğu sürece bu bayrak göklerden inmeyecektir. Anadolu'nun bağrından kopmuş şerefli bir şekilde Bursa'ya gelmiş bu şerefli insanlar elbette ki Bursa'yı her zaman ön planda tutacaklardır. Bursa'da 71 il başkanı ve federasyonu bir araya geldi. Bu etkinlik Bursa'ya değer katacaktır. Gelen esnaflara hayırlı işler bol kazançlar diliyoruz. Bundan sonra da Bursa'da yapılacak bütün etkinliklerin Bursa'ya değer katacağına inanıyorum. 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Şöyle konuştu; 

Geçtiğimiz yaz illerimizi ziyaret etmiştik, medeniyetin güçlü motiflerinden olan insanımızın Bursa'ya güzel değerler kattığını gördük. Tanıtım günlerinin şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum

 

Tarih: 09-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum