içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: İYİ Partili Paçacı toplantı sürerken istifa etti

Altılı Masa’nın ilk kez “ortak aday” gündemini ele aldığı dünkü toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın Habertürk’e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Ardahan Haberi: İYİ Partili Paçacı toplantı sürerken istifa etti
Haberi Sesli Dinle

Açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığına sokakta direnç olduğunu belirten Paçacı, gelen tepkileri “mezhepsel önyargılara” bağladı. Paçacı, partilerindeki eğilimin Ekrem İmamoğlu’ndan yana olduğunu ancak hem İmamoğlu hem de Mansur Yavaş’ın adının ancak Kılıçdaroğlu’nun önermesi halinde gündeme gelebileceğini söyledi. Pacacı konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun adaylıkta diretmesi halinde, Meral Akşener’in daha önce “hata” olarak nitelediği çoklu aday formülüne dönebileceği mesajını verdi.

Haberin Devamı

Açıklamaları büyük yankı uyandıran Paçacı’dan, Altılı Masa toplantısı sürerken istifa kararı geldi. Paçacı kararını kamuoyuna şu açıklamayla duyurdu:

“Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masa’yı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Paçacı’nın istifasıyla ilgili Altılı Masa’daki kurmay, “Liderler toplanıyor, ‘şu aday olur, bu aday olmaz’ gibi bir şey söylemek doğru değil. O zaman toplantıyı niye yapıyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Tarih: 27-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum
Masaüstü Görünüm