içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zigana Tüneli’nin Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkarttık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkartan yeni Zigana Tüneli, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır." dedi

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zigana Tüneli’nin Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkarttık
Haberi Sesli Dinle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkaran yeni Zigana Tüneli, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır." dedi.

 

Erdoğan, Meydan Parkı'nda düzenlenen Yeni Zigana Tüneli açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'u, Trabzonluları gönülden, Allah için sevdiklerini, sevmeyenin aklından şüphe ettiklerini söyledi.

"Trabzon büyük şehir, doyamadım tadına, uzaktan sevmek olmaz, gel yakına yakına." diyen Erdoğan, her fırsatta Trabzon'a geldiklerini, kendilerini bu şehrin evladı olarak gördüklerini belirtti.

Erdoğan, "Bu şehri de bu ülkeyi de sevmek öyle lafla olmaz. Boş vaatlerle, yalanla, dolanla, devleti küresel şer odaklarının kuyruğuna bağlama taahhüdüyle sevmek asla olmaz." diye konuştu.

Sevmenin, hizmetle, enerjiden savunmaya, dış politikadan otomotiv sanayine kendi göbeğini kesmekle, milletin 100 yıllık hasretini dindirmekle, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekle olacağını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sevmek, bize bu toprakları vatan yapanların mirasına sahip çıkmakla, o mirası yaşatmakla, ihya etmekle olur. Trabzon, Kandil'den, Pensilvanya'dan, Londra'dan sevilmez. Trabzon işte burada, bu meydanda sevilir. Fatih'in torunları, 1453'ten, 1461'den rahatsızlık duyanlarla aynı masaya oturanlara cevabı 14 Mayıs'ta verecektir. Şehit Eren Bülbül'ün, şehit Ahmet Çamur'un hemşehrileri, terör örgütlerinin desteğiyle yelkenlerini şişirenlere 14 Mayıs'ta gereken cevabı verecektir. 'Manda ve himaye kabul edilemez.' düsturuyla istiklal mücadelesini başlatanların evlatları, mandacı Kemal ve saz arkadaşlarını 14 Mayıs'ta tarihin tozlu raflarına atacaktır. 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömmeye söz mü Trabzon? 14 Mayıs'ta Türkiye yüzyılı bayrağını yükseltmeye söz mü Trabzon? 14 Mayıs'ta, yapılan işleri yarım bırakmadan daha büyük hedeflere koşmaya söz mü Trabzon? 14 Mayıs'ta bu kardeşinizle bir kez daha durmak yok, yola devam demeye söz mü Trabzon. On dört Mayıs'ta Kılıçdaroğlu ve avanesine bu yaylalarda yaylayamayacaklarını gösteriyor musun Trabzon?

Ağasıyla, paşasıyla, örgütçüsüyle, mandacısıyla, tefecisiyle bunları 14 Mayıs'ta sandığa gömüyor musun Trabzon? Van'da terör örgütünün işaretiyle, bez parçalarıyla, sloganlarıyla devletine meydan okuyanları ve onlara el sallayanları sandığa gömüyor muyuz Trabzon? İşte benim yol arkadaşlarım. Trabzon, her gelişimde kalbimi bıraktığım Trabzon bu."

"Zigana Tüneli, dünyanın üçüncü, Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zigana Tüneli'nin de açılmasıyla şehri, yatırım tutarı 27 milyar lirayı bulan 111 esere kavuşturduklarını belirtti.

Zigana Tüneli'nin, dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak inşa edildiğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Trabzon ile Gümüşhane arasındaki bu tünelle Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya, oradan İran ve Ortadoğu'ya, yani tarihi İpek Yolu'na bağlıyoruz. Bu tünelin tasarımı, projesi, inşası, tamamen kendi mühendislerimize aittir. Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır. Vakitten, akaryakıttan, karbon salınımından sağlayacağı faydalar yanında, Karadeniz limanlarıyla ülkemizin güneyi arasında yeni bir soluk borusu açıyoruz. Karşımızdaki masanın ömrü boyunca yaptığı bütün bu işlerin hepsini üst üste koyun, sonra da onla, yüzle çarpın, emin olun bir Zigana Tüneli etmez. Tünelimizle birlikte Maçka Karahava yolunu da açıyoruz. Yaklaşık 8 milyar 150 milyon liralık bir yatırım olan tünelimiz ile 6 miyar 150 milyon liralık bir yatırım olan Maçka Karahava yolumuzun bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışını yapacakları bir diğer önemli projemin şehrin bir uçtan bir uca çehresini değiştiren Kanuni Bulvarı'nın biten kısımları olduğunu ifade etti.

Söz konusu proje için uzun yıllardır çalıştıklarını, bu bulvarın aynı zamanda bir medeniyet projesi olduğunu belirten Erdoğan, "Kanuni Bulvarı'nın 11 milyarlık yatırımla biten 18 kilometrelik kısmının da şehrimiz hayırlı olmasını diliyorum. Projenin kalan kısımlarının da en kısa sürede tamamlayacağız. Yanbolu-Atayurt yolu da bugün açacağıma bir başka eserimizdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon içindeki küçük sanayi sitelerini yeni bir yere taşıyarak mevcut alanları dönüştürme çalışmasının, 15 kilometrelik hafif raylı sistem projesinin, güney çevre yolunun 16 kilometrelik ilk etabının, yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatının yakında başlayacağını açıkladı.

Erdoğan, eğitimde anaokulu, ilkokul ve imam hatip lisesinin, gençlik ve sporda yurtlar, spor salonları ve gençlik merkezlerinin, sağlıkta Tonya ve Of devlet hastaneleri ile diğer sağlık yatırımlarının, tarım ve ormanda Trabzon Atasu Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve çeşitli projelerin, çevre ve şehircilikte İller Bankası tarafından Trabzon'a kazandırılan çok sayıda hizmet, TOKİ'nin yaptığı 85 konut ve 45 dükkanın ile çeşitli kurumlara ait hizmet binalarının resmi açılışlarını yapacaklarını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti'li diğer belediyeler tarafından yapılan ve yapılacak eserler hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyemiz, şehrimize yeni bir terminal binası kazandırdı. Ayrıca Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi, Ganita-Faroz sahil bandı düzenlemesi, 20 ayrı altyapı projesi, bilim merkezi, Avrasya Pazarı, kadınlar hali gibi onlarca eseri, hizmete hazır hale getirdik. Tüm bunların resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz.

Bu vesileyle şehir içindeki küçük sanayi sitelerimizi yeni bir yere taşıyarak mevcut alanları dönüştürme çalışmalarımızın, uzunluğu 15 kilometreyi bulan hafif raylı sistem projemizin, Trabzon'un yıllardır beklediği güney çevre yolumuzun 16 kilometrelik ilk etabının, yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımızın inşaatının, tüm bu yatırımların yakında başlayacağının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum."

"Bay bay Kemal, senin ne eserin var?"

Erdoğan, Ortahisar ve Arsin belediyelerinin çeşitli yatırımlarının açılışını da yapacaklarını söyleyerek Trabzon'a bu yatırımları kazandıran bakanlık, kurum ve belediyeleri tebrik etti.

Daha sonra AK Parti tarafından yapılan eser ve hizmetlerin gösterildiği video yayımlandı.

Videonun ardından konuşmasına devam eden Erdoğan, yaptıklarının referansları olduğunu dile getirerek "Bay bay Kemal'in referansı ne, acaba ne yapmış? Ziya Paşa ne diyor; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Bay bay Kemal, senin ne eserin var? Seni biz, SGK Genel Müdürlüğünden tanırız. Rahmetli Savaş Ay sağ olsaydı da senin o halini, o acıklı halini tüm Türkiye'ye tekrar bir gösterseydi." diye konuştu.

Erdoğan, yaptıkları eser ve hizmet siyasetinden her vilayet gibi Trabzon'un da yararlandığını belirterek bugüne kadar Trabzon'a 90 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarının vurguladı.

"Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesinin yapımı sürüyor"

Bu yatırımlarla Trabzon'a eğitimde 3 bin 80 yeni derslik kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, "İkinci devlet üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda 9 bin 607 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 41 bin seyirci kapasiteli stadyum dahil 95 spor tesisini hizmete sunduk. Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahiplerine 3,5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 1268 yataklı 18 hastanemizle birlikte şehrimize 55 sağlık tesisi yaptık. Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesinin yapımı sürüyor." dedi.

"Çömlekçi'deki 20 tescilli eseri, aslına uygun şekilde restore ediyoruz"

Erdoğan, Trabzon'da TOKİ vasıtasıyla 8 bin 76 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 1031 konutun yapımının da sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:

"Trabzon'a 'İlk Evim' ile 2 bin 550 konut, 'İlk İş Yerim' ile 250 iş yeri yapacak, 'İlk Arsam' ile 500 altyapısı hazır arsa vereceğiz. Çömlekçi'deki 20 tescilli eseri, aslına uygun şekilde restore ediyoruz. Bu bölgede inşa edeceğimiz 221'i konut 331 yapıyla Çömlekçi'yi şehrimize yakışır hale getiriyoruz. Trabzon'daki 6 millet bahçemizden 3'ünü tamamlayıp hizmete açtık, kalanlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Ulaştırmada 73 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 267 kilometreye çıkardık. Denizcilikte Sürmene'ye, Of'a, Vakfıkebir'e, Arsin'e yeni balıkçı barınakları yaptık. Trabzon Limanı'nı yeniledik. Yat limanını şehrimize kazandırdık. Tarım ve ormancılıkta bir baraj, bir içme suyu tesisi, 110 dere ıslahı, bir gölet, bir atık su arıtma tesisi ve 49 hidroelektrik santral inşa ettik. Son 21 yılda Trabzon ve ilçelerinde inşa ettiğimiz dere ıslahlarıyla 224 yerleşim yeri ve 10 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Trabzonlu çiftçilerimize toplam 3 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayide bir organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, bir teknopark ve 2 araştırma geliştirme merkezi kurduk. Enerjide Trabzon ve 11 ilçemize doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Tonya, Çarşıbaşı, Düzköy ve Şalpazarı'na doğal gaz arzını sağlayacağız."

Erdoğan, "Terör örgütlerinin ev sahibi edasıyla yaptığı açıklamalara sadece Kılıçdaroğlu değil, masadaki diğer ortaklar da itiraz etmiyor. Tablo gerçekten çok vahim." dedi.

Erdoğan, partililerden, seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmalarını, kullanacağı oy konusunda hâlâ tereddüdü olanlara 14 Mayıs'ın önemini anlatmalarını ve kararsızlardan mutlaka destek sözü almalarını istedi.

Erdoğan, kazanılmadık gönül bırakılmaması gerektiğini, bu konuda gençlere güvendiğini belirterek "Eğer bunu yapmaz ve seçimde bir kazaya yol açarsak evlatlarımızın elleri bir ömür boyu yakamızda olur, onu da bilin." diye konuştu.

Giresun, Ordu ve Samsun'da yarın programlara katılacağını ve buradaki partililerden de aynı gayreti beklediğini dile getiren Erdoğan şöyle devam etti:

"Milletimizden 14 Mayıs'ta desteği, birileri gibi öyle palavra atarak dilimize geleni söyleyerek istemiyoruz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bizim geçmişte yaptıklarımız yanında önümüzdeki dönemde her biri çalışılmış, her biri mutlaka hayata geçirilecek taahhütlerimiz bulunuyor. Adeta bir kitap hacminde olan seçim beyannamemizde hepsi mevcut."

"Fındık ve çay üreticisini tahrik etmeye çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesindeki vaatlerin yer aldığı videonun izletilmesinin ardından şunları söyledi:

"Biz işte buyuz, hayal ederiz, programlarız, planlarız, projeye dökeriz ve yaparız. İcraatlarımıza hayalleri bile yetişemeyenler de öyle saçmalayıp gezer. Fındığın nerede yetiştiğini bilmezler, fındık üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Bunların söylediklerine inanıyor musunuz? Ömürlerinde çay bahçesine girmemişlerdir, çay üreticisini tahrik etmeye çalışırlar. Her yerde aynı taktiği uyguluyorlar ama yalancı çoban misali kimseyi inandıramıyorlar. Diğer hususlarda ise yaşadıkları ülkeyi tanımadıkları için söyledikleri şeylerin bir kısmının zaten yapıldığının, bir kısmının da halen yapılmakta olduğunun farkında bile değiller. Elbette proje diye açıkladıkları ama aslında gerisinde çok sinsi niyetlerin bulunduğu bazı işleri ayrı tutuyorum."

"Masanın altında gizli bir ortağın olduğu anlaşıldı"

Erdoğan, ülkede siyasette her zaman ittifaklar olduğunu, koalisyonlar kurulduğunu ve dengelerin gözetildiğini ancak tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar ilkesiz, pervasız, karmakarışık bir muhalefet tablosuyla karşılaşılmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Güya siyasetin her renginden partileri bir araya getirerek bir masa kurdular. Masanın etrafındaki ortakların yanında bir de altında gizli bir ortağı olduğu anlaşıldı. Koalisyondaki genel başkanlardan biri masadan kalkıp otururken çıkan arbedede, masanın altındaki ortak masanın üstüne çıktı. Derken bir de masanın kurulduğu kapının arkasında gizlenen ortaklar bulunduğu ortaya çıktı. Kandil'deki PKK elebaşıları bir yandan, FETÖ'nün yurt dışına kaçan elebaşları diğer yandan masaya ayar vermeye, istikamet göstermeye başladılar."

"Bizim üzerimizden doğrudan milletimize parmak sallıyor"

Terör örgütlerinin elebaşlarının her gün cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptığını ve kimseden ses çıkmadığını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütlerinin ev sahibi edasıyla yaptığı açıklamalara sadece Kılıçdaroğlu değil masadaki diğer ortaklar da itiraz etmiyor. Tablo gerçekten çok vahim. Bir yanda Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu iddia eden CHP var, diğer yanda Cumhuriyet'le hesaplaşmaya geldiklerini söyleyenler var. Bir yanda lafa gelince milliyetçiliği kimseye bırakmayan bir hanımefendi var, diğer yanda Türkiye'yi Suriyelileştirmekten söz eden bir başka kadın var. Bir yanda ağzından Milli Görüş'ü düşürmeyen biri var, diğer yanda insanımızın tüm değerlerini çiğneyenler var. Bir yanda bizimle bir zamanlar yol yürüyenler var, maalesef, başka sermayeleri de yok, onların omuzlarında bize ateş edenler var. Nasıl oluyorsa hepsi de aynı masanın etrafında buluşmuş, kin ve nefret tohumları saçarak bizim üzerimizden doğrudan milletimize parmak sallıyor. Her senaryo gibi bunun da zaafları, gerisindeki asıl silueti kendini belli etmeye başladı. Cumhuriyet'imizin ilk asrına damgasını vuran, ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına niye düşmanlık ettikleri anlaşıldı. Türkiye Yüzyılı hayalimize çelme takmak için niçin bu kadar canhıraş gayret gösterdikleri anlaşıldı. Meğer bunların aklında milletimizin Milli Mücadele'yi zafere ulaştırarak bir asır öncesinde Anadolu topraklarına gömdüğü mandacılık özlemi var.

Hatırlarsanız milletimiz vatanını kurtarmak, bayrağını ilelebet dalgalandırmak, şehadetleri dinin temeli olan ezanlarını yurdunun üstünde hep inletmek için canını dişine takarak Milli Mücadele'yi başlatmıştı. Kandil'de olanların dini, imanı, bayrağı, ezanı var mı? Ya bu bay bay Kemal onlarla beraber değil mi? O masanın etrafındakiler onlarla beraber değil mi? Bunlara 14 Mayıs'ta öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha ayağa kalkmamaları lazım."

"AK Parti demokrasi ve kalkınma devrimiyle tüm dünyaya mesaj verdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Mücadele'nin, sadece düşmanı denize dökmekten ibaret olmadığını belirterek "Onunla birlikte milletimizin istiklal ve istikbal aşkının manda heveslerine galebe çalmasının adıdır. Darbelerin, cuntaların, vesayetin, terörün gerisinde hep ülkemizi manda tarzı bir yönetimin boyunduruğu altında tutma çabasını görüyoruz." dedi.

AK Parti'nin, bu ülkede gerçekleştirdiği demokrasi ve kalkınma devrimiyle tüm dünyaya bir mesaj verdiğini ifade eden Erdoğan, "Bu mesaj, Türkiye'nin ve Türk milletinin siyasi ve ekonomik özgürlüğüne olan bağımlılığının haykırışıdır." diye konuştu.

Erdoğan, muhalefetin, ülkenin iftihar vesilesi projelerine, Bayraktar ailesi ile İHA, SİHA, Akıncı ve Kızılelma'ya saldırdığını dile getirerek "Ama tutturamayacaklar. Güya ben onlara krediler vermişim. Bayraktar grubuna, Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti hükûmetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa çık, açıkla. Yok. Allah rahmet eylesin Özdemir Bayraktar Bey zaten devletten bırakın kredi almayı, arsa dahi kabul etmedi. Bunlar böyle. Yalan bunlarda ganimet ama hesabını ödeyecekler. Biz bu dayatmayla, vesayetle mücadelemizde yüzleştik." dedi.

Tarih: 03-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum