içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı, gözler adayını duyurması beklenen 6'lı Masa'ya çevrildi

Bugün grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen seçim tarihini işaret ederek "Milletimiz 14 Mayıs'ta 6'lı masaya 'Yeter' diyecek" ifadelerini kullandı. Bu gelişmenin ardından tüm gözler, cumhurbaşkanı adaylarını seçim tarihinin açıklamasının ardından duyuracaklarını ilan eden 6'lı Masa liderlerine çevrildi. CHP'li Engin Özkoç ise "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda 6'lı masa tekrar bir araya gelecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar" dedi.

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı, gözler adayını duyurması beklenen 6'lı Masa'ya çevrildi
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ilk kez, seçim tarihi için kulislerde dillendirilen 14 Mayıs'ı telaffuz etti.

"14 MAYIS'TA MİLLETİM 'YETER' DİYECEK"

14 Mayıs 1950'de Adnan Menderes'in kazandığı seçimi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız." dedi.

 

ADAY DUYURUSU İÇİN SEÇİM TARİHİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMİŞLERDİ

Bu açıklamanın ardından gözler CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinden oluşan 6'lı Masa'ya çevrildi. Bu masada oturan liderler, bu zamana kadar henüz bir aday ismi konuşmadıklarını ve seçim tarihi ilan edilinceye kadar adaylarını açıklamayacaklarını söylemişlerdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir konuşmada, "Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi 'böyle yapalım' diye, biz de 'olur' dedik." ifadelerini kullanmıştı.

26 OCAK'TA BİR ARAYA GELECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "14 Mayıs" açıklamasının ardından şimdi tüm gözler 6'lı Masa'ya çevrildi. 6 muhalefet lideri, 26 Ocak'ta Akşener'in ev sahipliğinde toplanacak. Son kez gözden geçirilecek olan Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni ise 30 Ocak'ta liderler tarafından açıklanacak.

CHP'Lİ ÖZKOÇ: OCAK AYINDAN SONRA ADAY İSMİ AÇIKLANACAK

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'unda 6'lı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar" dedi.

Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçimlerin zamanında yapılacağına ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlatarak, "AK Parti'nin sözcüsü Ömer Çelik, 'Erken seçim değil; tarih güncellemesi' diyor. Bir partinin sözcüsü böyle açıklama yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden gerçekten ne beklenebilir? Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin söyledikleri neydi; eski zamanlardaki gibi olmayacak, seçim tarihinde yapılacak. Haziran'da. Peki, o tarihte mi yapılıyor? Hayır. Peki, bunun adı erken seçim değil mi? 'Hayır o tarihte yapılmıyor, bunun adı erken seçim değil' diyorlar. Seçim tarihini güncellemişler. Erkene almışlar ama adı erken seçim değil. O yüzden işler iyi gitmiyor. O yüzden Türkiye'nin itibarı, saygın bir yerde değil" ifadelerini kullandı.

Tarih: 19-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum