içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: AYM'den seçim kanunu kararı! Oy çokluğuyla reddedildi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Milletvekili Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun bazı hükümlerinin iptal talebini oy çokluğuyla reddetti.

Ardahan Haberi: AYM'den seçim kanunu kararı! Oy çokluğuyla reddedildi
Haberi Sesli Dinle

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin Milletvekili Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına yönelik talebini oy çokluğu ile reddetti. Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin Milletvekili Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına yönelik talebini oy çokluğu ile reddetti. 

CHP, 7393 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un il ve ilçe seçim kurullarının oluşumunu düzenleyen, kurullarda “en kıdemli hakimin” görev alması zorunluluğunu kaldıran 5 ve 6’ncı, cumhurbaşkanını propaganda yasakları dışında tutan 11’inci ve seçim kurullarının 3 ay içinde yenilenmesini öngören 12’nci maddelerinin iptali için AYM’ye başvurmuştu. AYM dünkü toplantısında talebi esastan görüşerek karara bağladı. Yüksek mahkeme, söz konusu hükümlerin Anayasa’ya aykırı olmadığına hükmederek, iptal istemini 5’e karşı 10 oy ile reddetti. 

Tarih: 29-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum