içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de ekmek fırını açıldı.

Mili Eğitim Bakanlığının ‘81 İlde 81 Fırın Projesi’ kapsamında Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de ekmek fırını açıldı. Fırın atölyesinde incelemelerde bulunan Ardahan Valisi Hüseyin Öner önemli açıklamalarda bulundu.

Ardahan Haberi: Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de ekmek fırını açıldı.
Haberi Sesli Dinle

Okulda bu yıl içerisinde faaliyete geçen fırın atölyesi hakkında açıklamaları da bulunan Vali Öner, "Eğitim Bakanlığımızın '81 İlde 81 Fırın Projesi' kapsamında ilimizde bu yıl içerisinde faaliyete giren fırını ziyaret etme fırsatı bulduk. Burada üretim yapan, öğrenim gören öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemledik. Burada amaç mesleki eğitime özendirmek ve meslek elemanları yetiştirmektir. Bugün bu projenin ne kadar faydalı, yararlı olduğunu okulumuzu ziyaret etmek suretiyle yerinde gördük.

Burada üretilen ekmeklerimiz şuan da ilimizde pansiyonlarımızda kalan ilk ve orta öğretim öğrencilerimizin ekmek ihtiyacını karşılıyor ve aynı zamanda taşımalı eğitim bünyesinde öğrenim gören öğrencilerimizin öğün yemeklerinde tüketiliyor. Bu fırınımızda 25 bin roll ekmek, 8 bin de somun ekmek kapasitesiyle çalışmalarımızı ve eğitim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.

 

Bu projeler oldukça önemli, ayrıca yine bu okulumuz Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde kimya bölümü, yiyecek içecek sınıfı, giyim ünitesi, güzellik saç bakım ve benzeri çocuk gelişimi bölümlerimizde öğrencilerimiz eğitim görüyor. Burada en büyük mutluluğumuz öğrencilerimizin bu alanda yetkin olmalarını sağlamaktır. Burada amacımız, rekabetten ziyade piyasanın ihtiyaçlarını da cevaplamaktır. Artık piyasada nitelikli insan gücünü yakalayamıyoruz algısını kırmamız gerekiyor. Devletimizin her alanda oluğu gibi mesleki eğitim konusunda da çok büyük projeleri var ve artarak devam ediyor. '' dedi.

Vali Öner, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, derslerinde ve gelecek hayatlarında başarılar diledi.

Tarih: 19-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum