içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan da Resmi olmayan sonuçlara göre Ardahan ve İlçelerin de Kazanan adaylar belli oldu

Ardahan’da 220 oy ile CHP seçimi önde bitirirken, AK Parti ‘şaibe var’ diyerek sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor

Ardahan da Resmi olmayan sonuçlara göre Ardahan ve İlçelerin de Kazanan adaylar belli oldu
Haberi Sesli Dinle

AKPARTİ, CHP ve DEVA’nın yarıştığı Ardahan’da seçim sandıkları kapandı.
69 bn 874 seçmenin olduğu Ardahan Merkezin yanı sıra 5 ilçesinde, bir Beldesinde sandık başına giden seçmenler merkez de 45, Göle’de 15, Damal’da 10, Hanak ve Çıldır’da 9 ve Posof’ta 6 sandıkta oy kullandı.

Tüm ülkede olduğu gibi Ardahan’da pazar günü sandık başına giden seçmeler sabah 07.00’de itibaren oy vermeye başlamıştılar. Saat: 16.00’da kapandı. Oy tasviri sonra oy sayımına başlandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Ardahan Merkez’de CHP adayı Faruk Demir 5 bin 39 oyla yeniden seçimi kazanırken, AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı yunus Baydar ise 4 bin 881 oy ile ikinci sırada yer aldı.
Ardahan’da Ak Parti'nin kalesi olarak görülen Posof ilçesinde AK Parti’nin elindeki belediyeyi CHP’li aday Erdem Demirci Ak Parti adayına fark atarak seçimlerin galibi oldu. CHP Posof Belediye Başkan adayı Erdem demirci 709 alırken, AK Parti adayı Cahit Ulgar ise 480 oyda kaldı.


Ardahan’ın en büyük ilçelerinden biri olan Göle’de ise AK Parti’nin elindeki Belediye 38 aradan sonra CHP’ye geçti. Cumhuriyet Halk Partisi Göle Belediye Başkan adayı Gökhan Budak’ta CHP’nin Ardahan ilçelerinde seçimi kazanan belediye başkanları arasında yer aldı. CHP adayı Gökhan Budak 930 alırken, Yeniden Refah Partisi adayı Akın İsmailoğlu 870, AK Parti adayı İlhan Gültekin ise 820 oyda kaldı.


AK Parti'nin kaybettiği bir başka belediye ise Çıldır ilçesi oldu. İki dönemdir AK Parti’den Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yakup Azizoğlu seçimleri bir oy farkla rakibi CHP adayı Nurettin Aygün’e kaybetti. AK Parti ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti. Oylar yeniden sayılacak. CHP Çıldır Belediye Başkan adayı Nurettin Aygün 452 oy alırken, AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ise 451 oyda kaldı.


31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Ardahan’da kazandığı tek ilçe ise Hanak oldu. CHP’nin elinde olan Hanak Belediye Başkanlığını AK Parti Adayı Erdal Kurukaya 808 oyla kazandı. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Harun Tankoç 409 oy alırken, CHP'nin Hanak adayı Ayhan Büyükkaya ise 344 oyda kaldı. 


Cumhuriyet Halk Partisi mevcut belediyelerden Damal ilçesindeki yarışı ise bağımsız aday Kemal Çamlıyurt’a kaptırdı. CHP’nin sürekli kazandığı ilçede halkın tercihi bu sefer CHP’den yana değil bağımsız adaydan yana oldu. Türkiyenin en genç Belediye Başkanı seçilen 95 doğumlu Bağımsız aday Kemal Çamlıyurt 707 oy alırken, CHP Damal Belediye Başkan adayı Murat Dalanbay ise 562 oyda kaldı. 


Göle’nin Köprülü Beldesinde de anketlerde şans tanınmayan Büyük Birlik Partisi Köprülü Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldırımcı 242 oyla seçilirken, CHP’li rakibi Yüksel Bozkurt ise 228 oyla ikinci oldu.


31 Mart 2024 yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre partilerin Ardahan’daki oy oranının dağılımı ise şöyle oldu; CHP % 43,64. AK Parti %42,03, DEVA Partisi % 5,36. YRP ise % 0,73. Oldu.

 

 

Tarih: 31-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum