içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

11’incisi düzenlenen Göle Canibeg Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi’nin yaylasında bu yıl 11’incisi düzenlenen “Canibeg Yayla Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu

11’incisi düzenlenen Göle Canibeg Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Haberi Sesli Dinle

Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi’nin yaylasında bu yıl 11’incisi düzenlenen “Canibeg Yayla Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. 

Düzenlenen Yayla Şenliğine Vali Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay, İlçe Kaymakamı Haluk Koç, İlçe Belediye Başkanı İlhan Gültekin, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlikte, Dernek Başkanları, Köprülü Belde Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Vali Hüseyin Öner, günün önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

Konuşmasında, Birlik beraberliğin önemine değinen Vali Hüseyin Öner şunları söyledi;

 “Bizim şehrimiz hepimizin bildiği gibi Anadolumuzun büyük şehirlere en çok göç vermiş illerinden biri. Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar, buraya karşı heyecan duyuyorlar, buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Kurdukları derneklerle, vakıflarla şehirlerini yaşıyorlar, yaşatıyorlar. Dışarıdaki, şehrimiz dışında yaşadıkları yerlerde yaptıkları etkinliklerle kültürlerini yaşatmanın gayreti içindeler. Bugün burada kutladığımız yayla şenliğide şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Ben bu şenliğin ve ilimizde yapılacak olan diğer şenlik ve festivallerin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, sevgi ve saygının pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay da, “Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda bizi buluşturan bu şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, uzun yıllar devam etmesi yönünde elimizden gelen bütün destekleri sunacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ValiHüseyin Öner ve diğer katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha sonra Vali Öner, beraberindekilerle birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çekti, piknik alanındaki vatandaşlar sohbet etti.

Tarih: 14-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum