içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Haftanın ilk gününde 'kuvvetli' uyarı

Haftanın ilk gününde 'kuvvetli' uyarı

Haftanın ilk gününde 'kuvvetli' uyarı
Haberi Sesli Dinle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı haftanın ilk gününe ilişkin hava tahmin raporuna göre Türkiye haritası yağış göstergesi olan yeşil renge büründü. 16 il için sarı kodlu uyarı yapılırken yağışlar, Kahramanmaraş, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya'da kuvvetli olacak.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, haftanın ilk günü olan 13 Mayıs Pazartesi gününe ilişkin raporu yayımladı.

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu bölgeler ile kuzeybatı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bu arada yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Tarih: 13-05-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum