içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Fen Lisesi Tübitak 4006-B Bilim Fuarı‘na ev sahipliği yaptı

Ardahan Fen Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri Tübitak 4006-B Bilim Fuarında projelerini sergilediler.

Ardahan Fen Lisesi Tübitak 4006-B Bilim Fuarı‘na ev sahipliği yaptı
Haberi Sesli Dinle

Ardahan Fen Lisesi ve Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Tübitak 4006-B Bilim Fuarı, yoğun ilgi gördü.
Ardahan Fen Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Akın Koç ve Atanur Sarıçam, Memur Sen İl Başkanı Serkan Karataş , İokul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik boyunca, iki okulun öğrencilerine ait 30 projenin sunumu yapıldı. Öğrencilerin, bilimsel meraklarını ve yaratıcılıklarını sergiledikleri bu fuar, katılımcılar arasında büyük heyecan ve ilgi uyandırdı. Projeler arasında biliminin temel ilkelerini açıklayan çeşitli deneyselleştirilmiş projelerin yanısıra çevre dostu enerji sistemlerinden sağlık alanına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın Koç, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin bilimsel yeteneklerini sergiledikleri için gurur duyduklarını belirtti. Koç,"Ardahan'ımızın iki proje okulunun gençlerinin bilime olan ilgisinin ve yeteneklerinin olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizin bilime olan bu meraklarını bizde her zaman destekleyeceğiz "dedi.

Etkinlik, öğrencilerin bilimle olan bağlarını güçlendirmeye ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen etkinlik bu yıl diğer uygulamalardan farklı olarak bilimsel değerlendirmeye tabi tutulmuş ve proje okulları olan Ardahan Fen Lisesi ve Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeler TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Tübitak Bilim Fuarına ev sahipliği yapan Ardahan Fen Lisesi Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu proje yürütücüsü matematik öğretmeni Samet Sevgi'ye, projelerde görevli öğrencilere, projelerde görev alan danışman öğretmenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Kral ise bu bilimsel etkinliğin öğrencilerin bilimle olan bağlarını güçlendirmeye ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Tarih: 04-05-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum